Prehrana i zdravlje 2019/2020
Nositelj kolegija: prof.dr.sc. Greta Krešić (greta.kresic@fthm.hr)
Asistentica: Anamarija Buneta (anamarija.buneta@fthm.hr)
Cilj kolegija je osposobiti studente da prepoznaju povezanost prehrane i zdravlja u okviru koncepta održivosti. Razumijevanje značajki suvremenih kroničnih nezaraznih bolesti koje se dovode u vezu sa prehranom i specifičnih načina prehrane. Primijeniti znanja u implementaciji posebnih modela prehrane usmjerenih prema zdravstveno osviještenim gostima.
Očekuje
se da nakon položenog ispita kolegija Prehrana i zdravlje, studenti mogu:
1.
Definirati
specifičnosti kroničnih nezaraznih bolesti koje se dovode u vezu sa prehranom
2.
Razumjeti
ulogu prehrane u očuvanju i unapređenju zdravlja.
3.
Primijeniti
koncept održive prehrane
4.
Analizirati
nutritivnu vrijednost dnevne ponude hrane.
5.
Izvršiti
modifikaciju ili osmisliti novu ugostiteljsku ponudu usmjerenu prema
unapređenju ili očuvanju zdravlja.