Prehrana i zdravlje 2019/2020

Nositelj kolegija: prof.dr.sc. Greta Krešić (greta.kresic@fthm.hr)
Asistentica: Anamarija Buneta (anamarija.buneta@fthm.hr)

Cilj kolegija je osposobiti studente da prepoznaju povezanost prehrane i zdravlja u okviru koncepta održivosti. Razumijevanje značajki suvremenih kroničnih nezaraznih bolesti koje se dovode u vezu sa prehranom i specifičnih načina prehrane. Primijeniti znanja u implementaciji posebnih modela prehrane usmjerenih prema zdravstveno osviještenim gostima.

Očekuje se da nakon položenog ispita kolegija Prehrana i zdravlje, studenti mogu:

1.    Definirati specifičnosti kroničnih nezaraznih bolesti koje se dovode u vezu sa prehranom
2.    Razumjeti ulogu prehrane u očuvanju i unapređenju zdravlja.
3.    Primijeniti koncept održive prehrane
4.    Analizirati nutritivnu vrijednost dnevne ponude hrane.
5.    Izvršiti modifikaciju ili osmisliti novu ugostiteljsku ponudu usmjerenu prema unapređenju ili očuvanju zdravlja.