Hrana i prehrana 2019/2020
Nositelj kolegija: prof.dr.sc. Greta Krešić (greta.kresic@fthm.hr)
Asistentica: Anamarija Buneta (anamarija.buneta@fthm.hr)
Cilj kolegija je osposobiti studente da prepoznaju
i razlikuju specifičnosti sastava, prehrambene vrijednosti, načina prerade i
značajki kvalitete i sigurnosti namirnica biljnog i životinjskog podrijetla.
Očekuje se da nakon položenog ispita iz kolegija Hrana i prehrana studenti mogu:
1)
Definirati
osnovne komponente hrane.
2)
Razumjeti
i objasniti specifičnosti sastava pojedinih skupina namirnica.
3)
Razlikovati
namirnice unutar pojedinih skupina obzirom na njihovu prehrambenu vrijednost i
kvalitetu.
4)
Usporediti
procese proizvodnje i prerade unutar skupina namirnica biljnog i životinjskog
podrijetla.
5) Vrednovati značajke kvalitete i sigurnosti namirnica
važne za njihovu primjenu u turizmu i ugostiteljstvu.