Hrana i prehrana 2019/2020

Nositelj kolegija: prof.dr.sc. Greta Krešić (greta.kresic@fthm.hr)
Asistentica: Anamarija Buneta (anamarija.buneta@fthm.hr)

Cilj kolegija je osposobiti studente da prepoznaju i razlikuju specifičnosti sastava, prehrambene vrijednosti, načina prerade i značajki kvalitete i sigurnosti namirnica biljnog i životinjskog podrijetla.

Očekuje se da nakon položenog ispita iz kolegija Hrana i prehrana studenti mogu:

1)    Definirati osnovne komponente hrane.
2)    Razumjeti i objasniti specifičnosti sastava pojedinih skupina namirnica.
3)    Razlikovati namirnice unutar pojedinih skupina obzirom na njihovu prehrambenu vrijednost i kvalitetu. 
4)    Usporediti procese proizvodnje i prerade unutar skupina namirnica biljnog i životinjskog podrijetla.
5)    Vrednovati značajke kvalitete i sigurnosti namirnica važne za njihovu primjenu u turizmu i ugostiteljstvu.