Opći forumi

Forum Opis Rasprave
Obavijesti

Opće obavijesti i najave.

U ovom forumu možete postavljati pitanja i informirati se o važnim stvarima vezanim uz nastavu na daljinu.

0

Obrazovni forumi

Tema Forum Opis Rasprave
Hrvatski jezik 18. 1. 2021. Dobriša Cesarić, Pjesma mrtvog pjesnika 1
18. 1. 2020. Vladimir Nazor, Cvrčak 1
21. 1. 2021. Riječi u rječniku 1
28. 1. 2021. Pavao Pavličić, Lađa od vode 1
8. 2. 2021. Struktura pripovjednog teksta: fabula, kompozicija, lik, pripovjedač 1
Engleski jezik Obavijest za učenike u samoizolaciji

Dear students, 

all the teaching materials and lessons can be found in your ONeNote. 

0
A Christmas card from abroad

0
week 15, lesson 42

Dear students,

Kindly join the Teams meeting on Wednesday, 16 December at 9.00 am. 

Remember to be on time, turn your camera on and your microphone off. Also, open your OneNote to synchronize the new page before the lesson.

See you then!

0
week 15, lessons 43, 44

Our lesson is on Friday at 9.00

Open your OneNote before the lesson and be on time because I will be taking attendance.

0
week 16, lesson 45

Dear students,

Join our final lesson for this semester on Wednesday at 6.30 pm. You will have the chance to learn more about Christmas traditions in Great Britain, do some research work in a team and share your family's Christmas traditions.

Go to Teams and sync your OneNote before the lesson and ...

0
Njemački jezik (nastavljači) Modalverb: sollen

Liebe Kinder, Willkommen!

Wir haben über Tipps zum Fremdsprachen gelesen. Jetzt sehen wir mal, was sollen damit zu tun hat!

Kliknite na ikonicu, u nastavku foruma ćete naći objašnjenja, a možete mi i postavljati pitanja.

0
sollen

Die Kinder haben Anja Tipps zum Fremdsprachenunterricht gegeben (Ratschläge auf Deutsch, savjeti auf Kroatisch ).

Kada mi navodimo, što je netko nekome savjetovao, možemo koristiti glagol sollen (trebati), koji u tom slučaju nećemo prevoditi kao trebati!

z.B. Felix sagt: Besuch einen Sprachkurs im...

3
Feste in DACH-Ländern; Weihnachten in der Welt

Das ist eure Aufgabe für heute! Ich hoffe, ihr findet das nützlich.

Ich wünsche euch frohe Weihnachten und alles Gute im Jahr 2021!

Eure Lehrerin

https://www.youtube.com/watch?v=Y36WrhzOT-Y&feature=youtu.be&ab_channel=i-nastavaSS

6
19.1. denn- Sätze

Liebe Schüler,

ich wünsche euch einen guten Rutsch ins neue Jahr! Hoffentlich bleiben wir alle gesund und können uns live sehen.

Heute lernen wir denn-Sätze, die keine Nebensätze sind.

DENN- znači JER i veznik je za nezavisno složenu rečenicu. U nazavisno složenoj rečenici glagol koji se konjugira ...

0
Povijest 26.1. Uvod u povijest i prapovijest - priprema za pisanu provjeru znanja

Pozdrav svima!

Pošto sam vam najavio pisanu provjeru znanja čim se prvi puta vidimo u učionici, a ne znamo kada će to točno biti, iskoristiti ću ovaj termin da vam postavim materijale za ponavljanje gradiva. 

Dakle, imate tjedan dana za proučavanje i ponavljanje onoga što smo radili, tako da budete...

1
9.2. Povijesni razvoj egipatske države - lenta vremena

Pozdrav svima!

Kao što naslov kaže, danas bi trebali izraditi digitalnu lentu vremena po kronološkom poretku egipatske prošlosti. Na lenti vremena trebaju se nalaziti razdoblja Egipatske prošlosti, najistaknutiji vladari i događaji. Naravno, vi možete ubacivati slike, videa, karte... Pomoći će vam...

2
Civilizacije dolina velikih rijeka - materijali za ponavljanje

Materijali

1
Geografija 10.2.2021. Egzogeni reljef na Zemlji

Ponavljanje za pisanu provjeru 17.2.2021. godine

1
Matematika Problemi prvog stupnja

Zadaća se sastoji od dva zadataka:

1.    zadatak odaberete tako da

-       učenici 1A svom rednom broju u imeniku dodaju 15 i dobiveni broj je broj zadatka iza lekcije 4.2. (npr. učenik koji je prvi u imeniku rješava zadatak 4.2.16.)

2.    zadatak izaberete iz popisa zadataka ...

15
Kemija Pitanja i obavjesti 2
Biologija Pitanja i obavijesti

Poštovani,

imate li bilo kakvih pitanja možete mi postaviti na forumu "Pitanja i obavijesti", a isto tako sve važne obavijesti (vezano za nastavu biologije) moći ćete pročitati upravo ovdje.

Lijep pozdrav,

Dragana Medved

2
Tjelesna i zdravstvena kultura 20.1.2021. Samostalna tjelesna aktivnost

U ovaj forum unosite tjelesne aktivnosti: hodanje ili trčanje minimalno 5 km ili više.

Rok za predaju je ponedjeljak 25.1.

Aktivnost mora obavezno sadržavati: prijeđene kilometre, trajanje aktivnosti, potrošnju kalorija, prosječnu brzinu kretanja i kartu iz koje je vidljivo gdje ste ...

13
3.2.2021. Tjelesne aktivnosti uz primjenu mobilne aplikacije

Dobar dan!

Odradite i pošaljite mi u ovaj forum 2 tjelesne aktivnosti (hodanje ili trčanje) tako da odjednom prijeđete minimalno 7 km(može i više). Npr. danas hodate 7 km i u petak 7, 5 km. Ako trčite 7 km možete ga kombinirati s hodanjem samo mi u odgovoru onda napišite. Nemojte mi slati prikaz ...

13
24.3.2021. Tjelesna aktivnost uz primjenu mobilne aplikacije

Dobar dan!

Odradite do petka 26.3.2021. jednu tjelesnu aktivnost i to prema zadanim uvjetima. 

Tjelesne aktivnosti mogu biti: trčanje, vožnja biciklom, brzo hodanje. Odaberite što više volite raditi.

Vremensko trajanje aktivnosti:

za hodanje 60 min. i više

za trčanje 30 min. i više

za vožnju biciklom ...

6
Vjeronauk Biblija u svakodnevnom životu, 4.2.

Hvaljen Isus i Marija dragi 1.a,

započni današnji susret molitvom Oče naš.

Moli i molitvu za učenje:

MOLITVA SV. JOSIPU KUPERTINSKOM ZA USPJEH U ŠKOLI
Dobri Bože, zahvaljujem Ti na svim darovima koje mi daješ.
Udijeli mi milost da se uvijek njima služim Tebi na slavu, za svoje posvećenje i na dobro ...

11
Etika Upoznavanje 1