recept za palačinke

  1. 1.
    Žumanjke, 200 g šećera i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Nastavite miješati električnom miješalicom uz postupno dodavanje mlijeka. Na kraju umiješajte ulje i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
  2. 2.
    Biskvitnu smjesu izlijte u uljem namazan lim veličine 36×22 cm i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
  3. 3.
    Biskvit izvadite iz pećnice i po njemu rasporedite oprane i ocijeđene maline. Kolač nastavite peći na 180°C oko 20 minuta.
  4. 4.
    Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg i postupno umiješajte preostali šećer.
  5. 5.
    Kolač izvadite iz pećnice i po malinama vrećicom za ukrašavanje rasporedite pripremljeni snijeg od bjelanjaka. Nastavite peći još 15 minuta na nešto višoj temperaturi dok površina kolača ne poprimi zlatnožutu boju.

Última modificación: Friday, 10 de May de 2019, 12:18