Novosti

Dostupna Moodle Mobile aplikacija

Dostupna Moodle Mobile aplikacija

by Admin Loomen -
Number of replies: 0

Poštovani korisnici,

Sustavu Loomen od danas možete pristupiti i putem aplikacije Moodle Mobile. Riječ je o službenoj Moodle aplikaciji kreiranoj za brži i jednostavniji pristup tečajevima putem mobilnih uređaja i tableta koji koriste  Android, iOS i Windows sustave.

Aplikacija olakšava praćenje novih događanja na tečaju, primanje obavijesti, pristup sadržaju tečajeva kada je korisnik “offline” (uz prethodni download sadržaja), pregled ocjena, učitavanje fotografija, audio i video zapisa s mobilnih uređaja i drugo.

Moodle Mobile aplikacija može se preuzeti putem Trg. play aplikacije (Play Store) za Android, Apple store aplikacije za iOS sustave te Windows Phone Store za Windows uređaje.

Nakon instalacije, aplikaciju je potrebno pokrenuti, a potom u prozor za unos adrese sustava upisati: loomen.carnet.hr. Prilikom prve prijave aplikacija će zahtijevati prijavu u sustav kroz preglednik. Odaberite AAI@Edu.hr ikonu za prijavu putem preglednika te se prijavite s podacima AAI@Edu.hr elektroničkog identiteta. Nakon uspješne prijave, sustav će prikazati popis vaših tečajeva.

Kako bi putem mobilne aplikacije dobivali obavijesti o osobnim porukama, porukama objavljenima na forumima i drugim događajima na tečaju, potrebno je podesiti postavke poruka u Profilu. Nakon prijave u sustav,  klikom na padajući izbornik kod imena i prezimena, odaberite Postavke, a potom iz popisa linkova odaberite Poruke. Klikom na kućice ispod naslova Mobilne obavijesti označite željene opcije i pohranite promjene.

Kao pomoć prilikom kreiranja sadržaja prilagođenog za korištenje na mobilnim uređajima, može poslužiti inforgrafika Lewisa Carra na poveznici http://www.moodleworld.com/designing-moodle-courses-for-mobile-infographic-by-lewis-carr-lewiscarr/, kao i neki savjeti o kreiranju sadržaja objavljeni na stranici http://www.moodlenews.com/2016/what-to-keep-in-mind-when-designing-moodle-for-mobile-phone-access/. Prilikom kreiranja tečaja za mobilno učenje treba imati u vidu da je mobilno učenje više od responzivnog dizajna.

Upute za instalaciju dostupne su i na adresi: http://www.carnet.hr/loomen/mobilna_aplikacija. Više o aplikaciji dostupno je na stranicama Moodle.org.