Uvod

Poslovne komunikacije , Nastavna cjelina:  Izrada poslovnog plana, 4. razred, smjer komercijalist

Poduzetnički plan može se kreirati kroz 10 koraka, odgovarajući na sljedeća pitanja:

1. Kako sam došao do svoje poduzetničke ideje?
  2. U čemu se odlikuje jedinstvenost moga proizvoda?
  3. Tko su moji kupci?
  4. Na koji će način moji kupci kupovati?
  5. Koliki je ukupni  tržišni potencijal?
  6. Tko su moji konkurenti?
  7. Koliki je moj udio u tržištu?
  8. Gdje ću locirati svoju tvtku, kako će izgledati i koliko će biti veliki njeni poslovni prostori?
  9. Koji ljudski potencijali su mi potrebni?
  10. Koliko će mi novaca biti potrebno za otvaranje tvrtke i koja je moja točka pokrića troškova?

Odgovore na ovih 10 pitanja, dobiti ćete kroz narednih minimalno 20 sati ove online edukacije. Ovaj priručnik će vam pomoći pri ostvarenju osnovnog ishoda-  izrade poslovnog plana uz korištenje digitalnih rješenja koja obogaćuju nastavni sat i uvode dinamiku pri njegovom ostvarivanju. Uz ostvarenje ishoda predmeta struke, ostvarujete ishode i međupredmetnih tema:

MPT Uporaba IKT-a:

C 4. 1 Učenik samostalno provodi istraživanje radi rješenja problema u digitalnom okružju

D 4. 2. Učenik argumentira svoje viđenje rješavanja složenoga problema s pomoću IKT-a

MPT Zdravlje

B.4.1.A Odabire primjerene odnose i komunikaciju

B.4.1.B Razvija tolerantan odnos prema drugima

MPT Osobni i socijalni razvoj

A 4.1. Razvija sliku o sebi

A 4.3. Razvija osobne potencijale

B 4.2. Suradnički uči i radi u timu

B.4.3. Preuzima odgovornost za svoje ponašanje

MPT Učiti kako učiti

4.1.4. Ucenik samostalno kritički promišlja i vrednuje ideje

4.4.2. Ucenik ostvaruje dobru komunikaciju s drugima, uspješno surađuje u različitim situacijama i

spreman je zatražiti i ponuditi pomoć

MPT Poduzetništvo

A 4.1. Primjenjuje inovativna i kreativna rješenja.

B 4.2. Planira i upravlja aktivnostima

Odgovorite na ovaj forum pozdravom Slikovni rezultat za palac gore

(No announcements have been posted yet.)