Uvod
Poslovne komunikacije , Nastavna cjelina: Izrada poslovnog plana, 4. razred, smjer komercijalist
Poduzetnički plan može se kreirati kroz 10 koraka, odgovarajući na sljedeća pitanja:
- Kako sam došao do svoje poduzetničke ideje?
- U čemu se odlikuje jedinstvenost moga proizvoda?
- Tko su moji kupci?
- Na koji će način moji kupci kupovati?
- Koliki je ukupni tržišni potencijal?
- Tko su moji konkurenti?
- Koliki je moj udio u tržištu?
- Gdje ću locirati svoju tvtku, kako će izgledati i koliko će biti veliki njeni poslovni prostori?
- Koji ljudski potencijali su mi potrebni?
- Koliko će mi novaca biti potrebno za otvaranje tvrtke i koja je moja točka pokrića troškova?
Odgovore na ovih 10 pitanja, dobiti ćete kroz narednih minimalno 20 sati ove online edukacije. Ovaj priručnik će vam pomoći pri ostvarenju osnovnog ishoda- izrade poslovnog plana uz korištenje digitalnih rješenja koja obogaćuju nastavni sat i uvode dinamiku pri njegovom ostvarivanju. Uz ostvarenje ishoda predmeta struke, ostvarujete ishode i međupredmetnih tema:
MPT Uporaba IKT-a:
C 4. 1 Učenik samostalno provodi istraživanje radi rješenja problema u digitalnom okružju
D 4. 2. Učenik argumentira svoje viđenje rješavanja složenoga problema s pomoću IKT-a
MPT Zdravlje
B.4.1.A Odabire primjerene odnose i komunikaciju
B.4.1.B Razvija tolerantan odnos prema drugima
MPT Osobni i socijalni razvoj
A 4.1. Razvija sliku o sebi
A 4.3. Razvija osobne potencijale
B 4.2. Suradnički uči i radi u timu
B.4.3. Preuzima odgovornost za svoje ponašanje
MPT Učiti kako učiti
4.1.4. Ucenik samostalno kritički promišlja i vrednuje ideje
4.4.2. Ucenik ostvaruje dobru komunikaciju s drugima, uspješno surađuje u različitim situacijama i
spreman je zatražiti i ponuditi pomoć
MPT Poduzetništvo
A 4.1. Primjenjuje inovativna i kreativna rješenja.
B 4.2. Planira i upravlja aktivnostima
Odgovorite na ovaj forum pozdravom