Upute za korištenje Moodle mobilne aplikacije

Moodle mobilna aplikacija

Moodle mobilna aplikacija službena je Moodle aplikacija kreirana za brži i jednostavniji pristup tečajevima putem mobilnih uređaja i tableta koji koriste  Android i iOS sustave. Olakšava praćenje novih događanja na tečaju, primanje obavijesti, pristup sadržaju tečajeva kada je korisnik "offline", pregled ocjena, učitavanje fotografija, audio i video zapisa s mobilnih uređaja i niz drugih mogućnosti.

Aplikacija se može preuzeti putem Trg. play aplikacije (Google Play Store) za Android te Apple store aplikacije za iOS sustave.

Nakon instalacije, aplikaciju je potrebno pokrenuti, a potom u prozor za unos adrese sustava upisati: loomen.carnet.hr, odnosno loomen2.carnet.hr ili loomen3.carnet.hr ako koristite te sustave.

Unos adrese poslužitelja

Prilikom prve prijave aplikacija će zahtijevati prijavu u sustav kroz preglednik. Korisnik odabire AAI@Edu.hr ikonu za prijavu putem preglednika te se prijavljuje s podacima AAI@Edu.hr elektroničkog identiteta.

Prijava putem AAI računa

Kod prijave na sustave loomen2.carnet.hr ili loomen3.carnet.hr prikazat će se drugačije sučelje na kojem je potrebno odabrati link Prijava s @skole.hr te potom unijeti podatke korisničkog računa dobivenog na školi:

Prijava s računom iz škola Unos korisničkog računa iz škola

Nakon uspješne prijave, sustav će prikazati popis tečajeva korisnika.

Kako bi putem mobilne aplikacije stizale obavijesti o osobnim porukama, porukama objavljenima na forumima i drugim događajima na tečaju, potrebno je podesiti postavke poruka u Profilu (ovaj dio preporučljivo je napraviti na računalu, a ne na mobilnom uređaju). Nakon prijave u sustav,  klikom na padajući izbornik kod imena i prezimena, potrebno je odabrati Postavke, a potom ispod naslova Korisnički račun odabrati link Postavke za obavijesti. Klikom na kućice ispod naslova Mobilne obavijesti za sve one aktivnosti za koje ih želite primati (npr. Forum, Poruke i slično) treba označiti željene opcije tako da budu On i označene zeleno te pohraniti promjene. Možete odabrati i želite li primati obavijesti kada ste online (u tečaju) ili samo kada ste offline (kada niste u tečaju).

Postavke za obavijesti 

Last modified: Thursday, 16 April 2020, 1:43 PM