Priručnik za polaznike

3. Prijava u Loomen

Sustavu Loomen pristupate uz pomoć mrežnog preglednika upisivanjem mrežne adrese: https://loomen.carnet.hr. Nakon upisivanja mrežne adrese dočekat će vas početno sučelje, naslovnica kao na slici u nastavku:

 

Slika 1.: Početni zaslon sustava Loomen

Na početnoj su stranici dostupne osnovne informacije, poput središnjeg dijela sadržaja koji se može listati pomoću strelica i foruma Novosti s važnijim obavijestima o radu sustava. Na naslovnici u gornjem desnom uglu odabirete poveznicu AAI@Edu.hr prijava. Nakon toga otvara se stranica kao na slici u nastavku:

 

Slika 2.: AAI@EduHr prijava

Ovdje upisujete vaše AAI@EduHR podatke dobivene od administratora u školi. Dakle, u sustav se Loomena prijavljujete koristeći podatke svog AAI@EduHr elektroničkog identiteta.

Ako su podaci ispravni dočekuje vas vaša naslovnica:

 

Slika 3.: Početna stranica (Moja naslovnica) nakon prijave u sustav Loomen


Napomena: 

U slučaju da se s ispravnim podacima AAI@EduHr elektroničkog identiteta ne uspijevate prijaviti u sustav Loomen, potrebno je pokušati pristupiti sustavu prijavom iz nekog drugog preglednika dostupnog na računalu. U slučaju nemogućnosti pristupa, podatke je potrebno provjeriti kod administratora na školi.

Na naslovnici pronalazite osnovne elemente koji će vam pomoći u snalaženju. Sučelje sustava Loomen podijeljeno je u nekoliko osnovnih dijelova.


Prvi je dio traka izbornika:

 

Slika 4.: Traka izbornika

Izbornik Moji e-kolegiji u traci izbornika omogućava brzi izbor upisanih e-kolegija ili pretragu e-kolegija putem polja Pretraži e-kolegije. Ovo su elementi koji su polazniku najvažniji. 

Ispod trake izbornika nalazi se sučelje Loomena podijeljeno u tri dijela: lijevi dio s blokovima, glavni dio sa sadržajem i desni dio s blokovima. U pohađanju tečaja važno je pratiti sva tri dijela jer svaki od njih donosi određene mogućnosti i funkcionalnosti.


Prikaz sučelja pogledajte na sljedećoj slici:

 

Slika 5.: Sučelje Loomena podijeljeno u tri dijela

Dok će traka izbornika ostati neizmijenjena, tri dijela sučelja Loomena mijenjat će se ovisno o virtualnoj učionici u kojoj se budete trenutno nalazili.

Video zapis o prijavi u sustav Loomen dostupan je ovdje.