Priručnik za polaznike

9. Mobilna aplikacija

Mobilni su telefoni uvijek s nama, stoga i sustav Loomen može biti uvijek uz vas korištenjem Moodle mobilne aplikacije. Moodle mobilna aplikacija službena je aplikacija kreirana za brži i jednostavniji pristup tečajevima putem mobilnih uređaja i tableta koji koriste Android i iOS sustave. Olakšava praćenje novih događanja na tečaju, primanje obavijesti, pristup sadržaju tečajeva kada je korisnik "offline", pregled ocjena, učitavanje fotografija, audio i video zapisa s mobilnih uređaja i niz drugih mogućnosti.

Aplikacija se može preuzeti putem Trg. play aplikacije (Google Play Store) za Android i Apple store aplikacije za iOS sustave.

Nakon instalacije, aplikaciju je potrebno pokrenuti, a zatim u prozor za unos adrese sustava upisati loomen.carnet.hr. Prilikom prve prijave aplikacija će iziskivati prijavu u sustav kroz preglednik. Korisnik odabire AAI@Edu.hr ikonu za prijavu putem preglednika i prijavljuje se s podacima AAI@Edu.hr elektroničkog identiteta. Nakon uspješne prijave, sustav će prikazati popis tečajeva korisnika.

 

Slika 37.: Moodle mobilna aplikacija


Kako bi putem mobilne aplikacije stizale obavijesti o osobnim porukama, porukama objavljenima na forumima i drugim događajima na tečaju, potrebno je uskladiti postavke poruka u Profilu korisnika u sustavu Loomen. Podešavanje je profila najjednostavnije napraviti na osobnom računalu. Nakon prijave u sustav,  klikom na padajući izbornik kod imena i prezimena, potrebno je odabrati Postavke, a zatim iz popisa poveznica odabrati Postavke za poruke. Klikom na kućice ispod naslova Mobilne obavijesti potrebno je označiti željene mogućnosti i pohraniti promjene.  


Slika 38.: Postavke za poruke, mobilne obavijesti uključene