Priručnik za polaznike

10. Očekivanja od polaznika

Pri kraju našeg priručnika za polaznike u sustavu Loomen, donosimo nekoliko savjeta koje preporučamo za uspješan rad i snalaženje u sustavu Loomen.

1.

Sačuvajte priručnik – ovaj je priručnik dobro je imati pri ruci kada niste sigurni u određene korake. Također, s vremenom će izlaziti nove verzije priručnika pa svakako provjerite je li dostupna nova inačica. Broj verzije možete kontrolirati u podnožju dokumenta.


2.

Odgovorni ste za vlastiti uspjeh – uspješnost pohađanja tečaja u vašim je rukama. Imajte ovo uvijek na umu i upravo radi toga važno je znati u svakom trenutku što se od vas očekuje: redovito pratite virtualnu učionicu, napravite vlastiti plan, pratite kalendar, upute i obavijesti mentora u virtualnim učionicama, razlučite koje su aktivnosti obvezne, a koje ne, poštujte rokove i ostavite si dovoljno vremena za aktivnosti učenja.


3.

Kako biste učinkovito primijenili drugi savjet možete se poslužiti predlošcima „Mjesečni raspored u virtualnoj učionici“ i „Raspored svih obveza i rokova u virtualnoj učionici“. Predlošci su prilagođeni potrebama polaznika virtualnih učionica, te ih možete preuzeti na računalo, ispisati i ispuniti vlastitim podacima.

U predložak „Mjesečni raspored u virtualnoj učionici“ možete upisati zadatke koji vas očekuju tijekom pojedinog mjeseca. Možete izdvojiti, primjerice, zadatke koji su uvjeti za značku kao i one koje ćete napraviti ako vam na raspolaganju bude dovoljno vremena. Možete također zabilježiti ideje koje želite podijeliti s ostalim polaznicima virtualne učionice i korisne podatke koje saznali tijekom edukacije.

Predložak „Raspored svih obveza i rokova u virtualnoj učionici“ omogućava vam jednostavan pregled svih obveza koje vas očekuju u vašoj virtualnoj učionici tijekom trajanja programa. Ispunjavanjem ovog predloška imat ćete sve vaše obveze u virtualnoj učionici na jednom mjestu.