Priručnik za polaznike

11. Najčešća pitanja i odgovori

Imate li pitanja vezna uz rad u sustavu Loomen? Naša podrška na loomen@carnet.hr stoji vam na raspolaganju.

Napomena: CARNET Loomen podrška na raspolaganju vam je samo za tehničke upite. Sve upite oko održavanja tečaja, upisa, znački, zadataka i svega što je sadržajnog karaktera upućujete organizatorima tečaja. 

Kako biste dobili odgovore čim prije, pripremili smo odgovore na neka od najčešćih pitanja:


Imam novo prezime, kako ga promijeniti?

Ovo pitanje upućujete administratoru vaše ustanove. Naime, sustav Loomen "povlači" podatke s vašeg AAI@EduHr korisničkog računa, a za ime i prezime povlači samo prva dva polja - ime i prezime. Ako ste promijenili prezime ili dodali novo, potrebno je obratiti se vašem administratoru i naznačiti mu da drugo prezime treba dodati u polje s prvim prezimenom kako bi se ono prikazalo i u sustavu Loomen.


Promijenila/promijenio sam školu i u mojem profilu na sustavu Loomen i dalje stoji naziv škole s prošlog radnog mjesta?

Ovo pitanje također upućujete administratoru vaše ustanove. Sustav Loomen "povlači" podatke s vašeg AAI@EduHr korisničkog računa, a kao i za ime i prezime, tako i za ustanovu  podatke izmjenjuje administrator vaše ustanove.


Uredno sam rješavala/rješavao zadatke na Loomenu iz predmeta XY, a sada više ne vidim svoju virtualnu učionicu?

U virtualnim učionicama dolazi do automatskog ispisa nakon razdoblja od 60 dana neaktivnosti. Ako vam se dogodi navedeni problem, savjetujemo da se ponovo prijavite u sustav Loomen i zatim u tečaj koristeći zaporku za samostalan upis. Zaporke su za samostalan upis organizatori tečaja poslali ravnateljima škola.


Pripravnica/pripravnik sam u osnovnoj školi i moje stručno osposobljavanje završava s određenim datumom. Sa završetkom stručnog osposobljavanja pretpostavljam da i završava moj pristup CARNET-ovoj e-adresi i zaporci s obzirom da se od tada ne vodim kao djelatnik škole. Zanima me što to znači za Loomen i sudjelovanje u njegovim aktivnostima i zadacima?

Prijava u sustav Loomen vezana je uz vaš korisnički identitet AAI@Edu.hr. Načelno, nakon isteka računa nije moguće koristiti uslugu/sustav Loomen. Dodatno, možete se obratiti organizatorima tečaja.

 

Što ako dobijem novi AAI@Edu.hr korisnički račun? Hoće li mi se moći sačuvati osvojene značke s prošlog računa?

Ako dobijete novu korisničku oznaku javljate se CARNET-u na e-adresu: loomen@carnet.hr kako bismo vam postojeću korisničku oznaku ažurirali novom. Važno je da se s novom korisničkom oznakom ne prijavljujete u sustav Loomen dok vam se ne ažurira postojeća oznaka. Sve osvojene značke i podaci tako ostaju sačuvani.


Kako prijaviti novog nastavnika u virtualnu učionicu Škole za život?

Prijava u sustav Loomen vezana je uz vaš korisnički identitet AAI@Edu.hr. Jednostavno, novi nastavnik se svojim korisničkim računom prijavljuje u sustav Loomen, a virtualnoj učionici pristupa pomoću zaporke za upis u virtualnu učionicu. Zaporke su za samostalan upis organizatori tečaja poslali ravnateljima škola.


Riješila/riješio sam sve potrebne aktivnosti u virtualnoj učionici ali nisam osvojio značku?

CARNET omogućava tehničku podršku odvijanju tečaja unutar virtualnih učionica, a sve upite vezane uz provedbu, pa tako i osvajanje znački, postavljate organizatorima. To možete učiniti koristeći forume unutar tečaja.


Ne mogu sudjelovati u forumima virtualnih učionica Škole za život?

Korisnici se moraju odjaviti iz tečaja i ponovo prijaviti u pravoj ulozi (sudionika). Naime, u programima postoji više uloga, a neke od njih ne dopuštaju sudjelovanje u forumima.


Neću stići izvršiti određenu aktivnost, postoji li mogućnost produljenja rokova za ispunjavanje aktivnosti u virtualnim učionicama Škole za život?

CARNET omogućava tehničku podršku odvijanju tečaja unutar virtualnih učionica, a sve upite vezane uz provedbu možete postaviti mentorima koristeći forume unutar tečaja ili organizatore putem e-adrese kurikulum@mzo.hr.