Forum za pitanja vezano za motivaciju

Papir ili online anketa

Papir ili online anketa

napisao/la Željka Dijanić -
Broj odgovora: 3

Jeste li za to da idemo s online upitnikom motivacije ili na papiru? Ili da ostavimo svakom nastavniku na izbor?

Online je jednostavnije za obradu jer će rezultati odmah biti uneseni u sustav (dakle, neće ih morati nastavnik prepisivati u excel tablicu ili poštom slati meni pa da ja prepišem). No, postavlja se par pitanja:

• hoće li učenici biti dovoljno koncentirrani da ozbiljno odgovore na sva pitanja (jer baš i nema smisla voditi ih više puta do računala kao je Alena predložila za papir - na početku i na kraju sata)
  • za ovo i kontrolna skupina mora ući u kabinet informatike jer se i oni predtestiraju
  • anketa nije anonimna jer se mora znati koji učenik je što odgovorio (zbog onog ujednačavanja skupina, da znamo kasnije čiji rezultat smo morali eliminirati) - ali onda ćemo staviti da odabere školu i razred te unese redni broj (to je meni kao istraživaču nužno i dovoljno za kasnije statističke analize)

Ja zapravo predlažem da sastavim online anketu za predtestiranje motivacije pa tko bude mogao da mu učenici odgovore tako, a tko bi radije papirnato, onda ćemo ista pitanja i na papiru. I možda da je ipak sastavim na Google docs pa složim link nego da je na Moodle, neće možda u početku svi kolege s učenicima na Moodle (Damire, što ti misliš?).

Odgovor na Željka Dijanić

Re: Papir ili online anketa

napisao/la Damir Belavić -

Ako bi anketu staljala na moodle onda ti se svi moraju prijaviti imenom i prezimenom s podacima od CARNeta (jer ne vidim da bi gosti mogli pristupati anketi). Tako da mislim da je ipak bolje da je staviš na google docs, a link ćemo staviti na svaku e-učionicu.

Tako da će put do ankete biti jednostavan. CARNet loomen --> e-učionica --> Anketa

Iako je to samo moj prijeldog, ako netko ima još nešto drugačije slobodno neka kaže.

Odgovor na Željka Dijanić

napisao/la Goran Trupčević -

Zeljka, bez obzira na to kako ce ispunjavati anketu, vazno je da ucenici sva testiranja, ispite i sl. rade pod istom sifrom, odnosno rednim brojem. Zato bi bilo dobro da je sifra povezana s osobnim podacima (npr. broj u imeniku) ili da im se random dodijeli, ali da ju oni imaju negdje evidentiranu te ju mogu dohvatiti kad ce im ponovno trebati. Mozda ju mogu zapisati u biljeznicu, ili na neki papir...

Odgovor na Goran Trupčević

napisao/la Željka Dijanić -

Hvala Gorane. Vodim o tome računa da moramo znati koji učenik je dao koji odgovor. Školama ću dodijeliti šifre 01-11, zatim ime zareda (6a-8c) te redni broj učenika u imeniku (npr. 02-7b-13). Mislim da će tako biti najbolje jer će nam istraživanje trajati koja 3 mjeseca pa da svi znaju koja su šifra od početnih do završnih testiranja.