Jeste li za to da idemo s online upitnikom motivacije ili na papiru? Ili da ostavimo svakom nastavniku na izbor?
Online je jednostavnije za obradu jer će rezultati odmah biti uneseni u sustav (dakle, neće ih morati nastavnik prepisivati u excel tablicu ili poštom slati meni pa da ja prepišem). No, postavlja se par pitanja:
- hoće li učenici biti dovoljno koncentirrani da ozbiljno odgovore na sva pitanja (jer baš i nema smisla voditi ih više puta do računala kao je Alena predložila za papir - na početku i na kraju sata)
- za ovo i kontrolna skupina mora ući u kabinet informatike jer se i oni predtestiraju
- anketa nije anonimna jer se mora znati koji učenik je što odgovorio (zbog onog ujednačavanja skupina, da znamo kasnije čiji rezultat smo morali eliminirati) - ali onda ćemo staviti da odabere školu i razred te unese redni broj (to je meni kao istraživaču nužno i dovoljno za kasnije statističke analize)
Ja zapravo predlažem da sastavim online anketu za predtestiranje motivacije pa tko bude mogao da mu učenici odgovore tako, a tko bi radije papirnato, onda ćemo ista pitanja i na papiru. I možda da je ipak sastavim na Google docs pa složim link nego da je na Moodle, neće možda u početku svi kolege s učenicima na Moodle (Damire, što ti misliš?).