Biblija u svakodnevnom životu, 4.2.

BIBLIJA U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU

BIBLIJA U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU

napisao/la Gabriela Kovačević -
Broj odgovora: 0

Moji najdraži citati su:

"U ono vrijeme reče Isus: "Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da, Oče, tako se tebi svidjelo. Sve je meni predao Otac moj i nitko ne pozna Sina doli Otac niti tko pozna Oca doli Sin i onaj kome Sin hoće objaviti. Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako."

Mt 11,25-30

"Okušaj me, Bože, i poznaj srce moje, ispitaj me, i poznaj pomisli moje. I vidi jesam li na zlu putu, i vodi me na put vječni."
Ps 139, 23-24

"Gospod je svjetlost moja i spasenje moje: "koga da se bojim? Gospod je zaštitnik života mojega: od koga da predam?"
Ps 27, 1

"Imaj uvijek ovu knjigu zakona na svojim ustima i razmišljaj o njoj dan i noć, da brižno držiš sve, što je u njoj napisano; jer tada ćeš imati sreću i uspjeh u svim preduzećima svojim. Zapovijedam ti dakle: Budi srčan i odlučan! Ne boj se i ne plaši se, jer Gospod, Bog tvoj, s tobom je u svemu, Što preduzmeš."
Jš 1, 8-9

"Naprotiv, kad priređuješ gozbu, pozovi sirote, obogavljene, hrome, slijepe, i bit ćeš sretan ti, jer oni ti nemaju čime vratiti: naime to će ti biti vraćeno na uskrsnuću pravednika."
Lk 14, 13-14