Forum za planiranje rada

Brojčano stanje učenika

Brojčano stanje učenika

napisao/la Alena Dika -
Broj odgovora: 2

Željka, nakon podjele suglasnosti učenicima određeni broj roditelja nije potpisao suglasnost. Ovisi li brojčano stanje razreda o potpisanim suglasnostima ili se brojčano stanje odnosi samo na broj učenika u razredu bez obzira na potpisivanje suglasnosti, jer učenici kojima roditelji nisu potpisali suglasnost ne sudjeluju u ispunjavanju upitnika i testiranju? U četiri razreda kojima predajem možda je po razredu jedan učenik kojem roditelj nije želio potpisati suglasnost, međutim u jednom mi je od 23 učenika samo 12 roditelja potpisalo suglasnost. Možda ti je taj podatak bitan za nastavak istraživanja pa iz tog razloga pišem komentar.

Odgovor na Alena Dika

Re: Brojčano stanje učenika

napisao/la Željka Dijanić -

Alena, dobro da pitaš. Pravo je roditelja da ne potpiše suglasnost ako ne želi. U tom slučaju, tom djetetu ne smijete davati da ispunjava upitnike. Međutim, dijete će sjediti u razredu, raditi što i ostali, na kraju će i test pisati (samo njegov rezultat nećemo uzeti u statistici). Stoga ne trebate korigirate tablicu, nije to velik broj odustajanja. Mi ionako imamo duplo više djece nego sam prijavila u nacrtu istraživanja (20o eksp. + 200 kontr.) upravo iz tih razloga da se ne moramo opterećivati ako neki roditelj ne želi ili nedaj bože koji od kolega odustane zbog bolesti ili sl. Konačan broj ja ću znati nakon provedbe prvih upitnika po rezultatima (ako bi falilo djece, naći ćemo još kojeg kolegu da uskoči sa sedmim razredima koji kasnije kreću).
A okvirno brojčano stanje mi je bitno zbog troškova kopiranja materijala kojih će biti dosta pa da vam mogu pokriti bar te troškove.