Gledajući zadatke za 8. razred, uočila sam da samo 2 moram izbaciti, tj. zamijeniti, a ostalo nam odgovara.
Nažalost, morala bih se ispričati Tei koja je pažljivo napunila wiki stranicu izvrsnim pitanjima za 7 razred, a nisam ih sada iskoristila. Neka od njih su već pokrivena ovim pitanjima, neka mi se čine i preteška za ispit predznanja (hm, treba uzeti u obzir faktor zaborava i da se za ovaj test ne ponavlja nego ga učenici pišu bez najave i pripreme) stoga sam mišljenja da treba provjeriti elementarne stvari (opseg i površina osnovnih likova, zbroj kutova u trokutu s pokojim težim pitanjem). Pitanja s DA i NE su super, al ne bih ih stavljala u ove ispite predznanja jer se nikad ne zna jel učenik pogodio ili znao.
Međutim, pitanja koja sad imamo na sve tri wiki stranice za 6., 7. i 8. razred nećemo baciti. Predlažem da na kraju svake cjeline (kad završimo svih 5 planiranih jedinica) složimo kviz kojim možemo s učenicima vježbati ova konceptualna pitanja, a sada ih ovdje stvarno imamo dosta.
Što se tiče ispita predznanja za 7. razred, pogledajte ga i komentirajte. Promijenjeni zadatci u odnosu na 8. razred su 7. (stavljen je isti zadatak kao za 6.r) te 10. (nisu još učili površinu kruga pa sam iskombinirala lik s trapezom). Ispiti za sva tri razreda trebaju biti ujednačeni što se tiče oblika pitanja, djelomično sadržaja zadataka i bodova. Zbog toga mi se ovo čini najbezbolnija opcija za 7. razred.
Inače, zadatci 5., 6. i 9. su potpuno isti u sva tri razreda. Posebno ćemo pogledati korelaciju 6. i 9. zadatka na cijeloj populaciji učenika jer ispituju isti sadržaj samo na drugačiji način.