Na prvoj stranici sam stavila datume do kada nam trebaju biti gotovi apleti (Damir nam ovdje prednjači i po njemu se trebamo ravnati). Iako je sad vremenska stiska (kreće nam i 7. razred, vidite i te datume), vjerujem da možemo pripremit ove lekcije za primjenu Pitagore puno lakše i brže jer sad imamo model po uzoru na pravokutnik.
Niko nam je najbolji za istraživačke aplete pa ako možeš za četvrtak pripremit za jednakokračan trokut po uzoru na ovaj za pravokutnik. Damir će se sigurno uključit za vježbalice, ali i Boris i Aleksandra mogu uskočit pa ako nešto složite, odmah javite da se Damira rastereti. Motivacijske primjere sam radila ja, ali ako netko ima volje, ideje i vremena, slobodno probajte pa ćemo zajednički dorađivat.
Problem su nam sada zapravo pripreme za kontrolnu za 8. razred (lakše je i aplete osmisliti kad imamo te pripreme, posebno onaj motivacijski). Tanja je napravila prvu za Pitagorin poučak, Alena je maksimalno potegnula u 6. razredu, Kristinu sam zamolila da napravi za primjenu na pravokutnik. Ako možemo da se za ove ostale nekako rasporedite i sami javite svatko tko može bar još jednu (obavezno se prvo javite ovdje da ne ispadne da dvije osobe rade istu pa će jednome biti uzaludan trud).