Sastavila sam radnu verziju ispita predznanja za 6. razred. Zadataka je bilo jako puno pa sam probala odabrati tako da se ne ponavljaju sadržaji, a opet da se pokrije većina područja. Međutim, sad mi se čini da je ovo ipak previše zadataka za predtestiranje (i s manje zadataka možemo dobiti relevantne zadatke) - prvih 9 zadataka konceptualno znanje, a ostatak proceduralno.
Ovako, ja već par dana tumbam te zadatke za ispit predznanja za 6. razred. Jel da crtaju ili samo računaju (što ako netko nema pribor, a znao bi riješiti), hoće li biti dosta vremena, jesu li svi zadatci jasni, kako ćemo bodovati, a kako statistički obrađivati ukupan rezultat.
Dala sam danas svome sinu (6.r.) da riješi zadnju verziju ispita (u prilogu) i bio je gotov za 9 minuta (prva strana 4, druga 5), ali riješenost oko 50% (inače ima 5 kod relativno blage nastavnice). Mišljenja sam da ispit ne smije biti niti prelagan niti pretežak da možemo dobro razlikovati učenike. Evo što sam primijetila u pojedinim zadatcima:
Alena,
primjedbe su ti na mjestu. Dodat ću to u bodovnu shemu i staviti kao zaseban file da se razlikuje od prve verzije.
Hvala na sugestijama, problem je što nismo stigli napraviti probno pisanje testa kako mi je mentor Goran predlagao, tada bi se uočile ovakve stvari. Iako s novim učenicima uvijek može ispasti i nešto novo dvojbeno, al zato smo tu da pišemo, pitamo, predlažemo.