Forum za planiranje rada

Kviz za ponavljanje i priprema za provjeru

Kviz za ponavljanje i priprema za provjeru

napisao/la Željka Dijanić -
Broj odgovora: 1

Za 6. razred planiram kviz za ponavljanje gradiva prije završnog testa (jer neki od vas su već po realizaciji u idućoj cjelini i čekaju mene s testom). Također i za 7. razred. Za 8. ne jer su nam lekcije uglavnom primjena na razne likove i tu nekako nema toliko prostora za "teoretska" tj. kratka pitanja.

Počela sam puniti pitanja za 6. razred, al rješavala neke tehničke detalje (kako, kuda,... da bude javno) pa imam samo početak (prvih 5-6 pitanja).
S obzirom da mi je HotPotatoes najpoznatiji, radim to u njemu, a link sam postavila na kraju e-Udžbenika za 6. razred. Za sada je poredak pitanja isti, al kad zgotovim onda ću napraviti nasumični poredak i pitanja i ponuđenih odgovora. (Sad bi mogla napisati da će biti sutra gotovo, al tko će mi vjerovat kad stalno obećavam i kršim svoje vlastite rokove).
Ove prve korake možete pogledati ovdje i komentirati, a dodavat ću i sličice....

Odgovor na Željka Dijanić

Re: Kviz za ponavljanje i priprema za provjeru

napisao/la Željka Dijanić -

Kviz za 6. razred je gotov, ima 42 pitanja koje sam smišljala ciljano da se ponovi gradivo svih 5 lekcija. Posebno će biti korisno kolegama koji su sada već debelo u cijelim brojevima pa da učenici ipak ponove za naš završni ispit cjeline Kut i trokut (koji je isto gotov, uskoro i bodovanje).
U kvizu su ponuđena 4 odgovora od kojih je samo jedan točan i nekako sam nastojala da se sve može izračunati napamet ako su pitanja s računom. Također sam dodala i napomene u slučaju pogrešnog odgovora.

Kviz je na kraju e-Udžbenika Kut i trokut i ima dvije verzije:

• jedna za eksperimentalnu skupinu (uočljivija, velika slova, zaokruženo crveno) za koju predlažem da učenike odvedete u informatičku i neka sami ili u paru vrte pitanja (bira se 20 od ovih 42 pitanja i prikazuje slučajnim redoslijedom), mogu kviz pokrenuti i po nekoliko puta da odvrte što više različitih pitanja
  • druga za nastavnika (ispod mali link zaokružen plavo) gdje možete pogledati sva pitanja redom (i javiti mi ako vidite koju grešku), a također pokazati učenicima kontrolne skupine frontalno u razredu preko projektora (neka i oni ponove da budu što ravnopravniji) pa možda da učenici redom odgovaraju onako kako sjede ili kako ih prozovete.
  • objema skupinama možete reći da smiju kod kuće vježbati (neka svi idu na crveni link, slučajni odabir 20 pitanja).

U uputama vidite da nije cilj odabrati odgovor i odmah dalje ako je netočan, nego da u slučaju netočnog (oznaka X) od preostala 3 biraju idući točan, pa ako treba i idući.... cilj ovoga je da nauče.

Privitak uputa za kviz 6.jpg