Kviz za 6. razred je gotov, ima 42 pitanja koje sam smišljala ciljano da se ponovi gradivo svih 5 lekcija. Posebno će biti korisno kolegama koji su sada već debelo u cijelim brojevima pa da učenici ipak ponove za naš završni ispit cjeline Kut i trokut (koji je isto gotov, uskoro i bodovanje).
U kvizu su ponuđena 4 odgovora od kojih je samo jedan točan i nekako sam nastojala da se sve može izračunati napamet ako su pitanja s računom. Također sam dodala i napomene u slučaju pogrešnog odgovora.
Kviz je na kraju e-Udžbenika Kut i trokut i ima dvije verzije:
- jedna za eksperimentalnu skupinu (uočljivija, velika slova, zaokruženo crveno) za koju predlažem da učenike odvedete u informatičku i neka sami ili u paru vrte pitanja (bira se 20 od ovih 42 pitanja i prikazuje slučajnim redoslijedom), mogu kviz pokrenuti i po nekoliko puta da odvrte što više različitih pitanja
- druga za nastavnika (ispod mali link zaokružen plavo) gdje možete pogledati sva pitanja redom (i javiti mi ako vidite koju grešku), a također pokazati učenicima kontrolne skupine frontalno u razredu preko projektora (neka i oni ponove da budu što ravnopravniji) pa možda da učenici redom odgovaraju onako kako sjede ili kako ih prozovete.
- objema skupinama možete reći da smiju kod kuće vježbati (neka svi idu na crveni link, slučajni odabir 20 pitanja).
U uputama vidite da nije cilj odabrati odgovor i odmah dalje ako je netočan, nego da u slučaju netočnog (oznaka X) od preostala 3 biraju idući točan, pa ako treba i idući.... cilj ovoga je da nauče.