Dragi kolege,
nakon završnog ispita znanja preostalo nam je testirati učenike po pitanju motivacije, interesa i stavova i na samom kraju.
Za to su predviđena 4 upitnika: 4. i 5. se ponavljaju s istim pitanjima kao i 1. i 2., a služe tome da se ustanovi ima li promjene u stavovima i motivaciji nakon ovakvog novog načina rada u obje skupine. 6. upitnik se nadovezuje na 3. (pitanje interesa), ali s pitanjima "nakon obrađene cjeline", dok je 7. s nešto konkretnijim pitanjima vezanim uz način rada na računalima.
Također pri dnu 6. i 7. upitnika dodala sam po dva konkretna pitanja samo za učenike eksperimentalne skupine. Možemo komentirati ta 4 pitanja, bi li što mijenjali, dodali, koja formulacija za 3. i 4. pitanje (imate dolje ili u dokumentu). Svašta bi se tu još dalo pitati, ali ne bih htjela opteretiti sve učenike, ionako je i ovih 4 upitnika poprilično. Predlažem da ih provedete po 2 na jednom satu. Posljednji upitnik mi se nekako čini najvažniji za učenje otkrivanjem i bilo bi dobro da su učenici raspoloženi da iskreno i pažljivo odgovore do samoga kraja.
Također, psihologinja koja će mi pomoći oko statističke obrade kaže da je nužno provesti sve upitnike i na E i na K skupini jer jedino tako možemo usporediti rezultate.
Kad definiramo jel to to, poslat ću vam linkove na online upitnike da vam bude lakše (da ne morate prepisivati sve te rezultate u tablice, naravno ako želite i imate mogućnosti s cijelim razredom to online odraditi).
Dakle, otvorena pitanja koja bih dodala za E skupinu:
1. Jesi li kod kuće pregledavao/la lekcije iz e-Udžbenika na internetu? DA NE PONEKAD
2. Što ti se činilo najkorisnijim? (dozvoljeno više odgovora)
- motivacijski primjeri (uvodni apleti)
- apleti u kojima sam otkrivao/la nove pojmove, pravila, postupke, formule
- vježbalice (aplete za uvježbavanje)
- kviz (na kraju cjeline za ponavljanje)
3. Što ti se svidjelo učeći matematiku otkrivanjem uz pomoć računala? (čini mi se da je ovo učenicima razumljivije)
ili Koje prednosti korištenja računala pri učenju matematike otkrivanjem si uočio?
4. Što ti se nije svidjelo učeći matematiku otkrivanjem uz pomoć računala?
ili Koje nedostatke korištenja računala pri učenju matematike otkrivanjem si uočio?