Forum za planiranje rada

Završni ispiti znanja

Završni ispiti znanja

napisao/la Željka Dijanić -
Broj odgovora: 31

Po završetku nastavne cjeline trebali bi (za potrebe istraživanja) pisati završni ispit znanja.

Zbog kvalitetnije statističke usporede početnog i završnog znanja (odnosno izračuna napretka učenika), psihologinja mi je savjetovala da ispiti imaju jednako bodova, a po mogućnosti i oblik zadataka.

Stoga sam se ja držala obrasca ispita predznanja i složila završni test za 8. razred, a sutra ću staviti i za 6. razred.
Slobodno komentirajte sadržaj, izbor zadataka te jasnoću pitanja. Nisam ovo testirala niti na jednom učeniku (a mogla bi sutra na svome sinu al on je jedan i 1. srednje je). Bitno je da ne bude nejasnoća da ne bi 280 učenika (koliko ih ima u 8. razredima) mučio isti problem jer je nešto neprecizno napisano. I da se ne ponavljamo u zadatcima (osim 6 i 9 koji su namjerno isti samo drugačije formulirani).

Međutim, mislim da vam ovaj test ne može biti ispit znanja kojeg ćete ocjenjivati u razredu. Prvo jer obuhvaća samo teme koje smo imali u istraživanju (nema recimo kvadrata, jednakostraničnog trokuta, konstrukcija korijena,..). Drugo jer mi se čini da nije baš prelagan i na prvoj stranici su pitanja za konceptualno znanje gdje trebaju više čitati i misliti nego pisati, a na drugoj strani po meni nema dovoljno zadataka za dvojku (50% bi ih trebalo biti laganih da slabiji učenik koji nešto zna može dobiti 2). Naravno, ako rezultati vaših učenika budu izvrsni i vi im želite upisati ocjenu, onda super.

Dakle, komentirajte ovaj test svi koji imate 8. razred jer kad ga dotjeramo i prvi od vas (Damir, možda i Tanja) idući tjedan krene, onda poslije zbog njegovih učenika nije u redu da bilo što mijenjamo.
Damir je planirao ovaj test kao ponavljanje za svoj redovni ispit znanja i mislim da je to dobra ideja. Međutim, ako je netko možda već pisao svoj ispit znanja (znam da je Željko Kraljić čiji je razred samo kontrolna skupina Aleksandri pa ga zato ovdje na Moodle nema), onda ovaj test može pisati kasnije.

Odgovor na Željka Dijanić

Re: Završni ispiti znanja

napisao/la Damir Belavić -

Generalno mi se svi zadaci sviđaju i nemam nekih zamjerki. Baš su dobri. Prate onaj dio koji smo radili i računali

Jedino što mi se čini dosta posla za cijeli sat.

Jedino što bi sat prije ispita bilo dobro opet proći malo aplete, barem kroz neko ponavljanje.

Ja sam naime već pisao ispit i gotov sam s Pitagorinim poučkom (pisao ispit zadnji tjedan u prosincu.) Prvi tjedan sam odvojio tri sata na ponavljanje Pitagorinog poučka, s eksperimentalnom skupinom više kroz vježbalice, a s kontrolnom kroz zadatke. Tako da bi najradije sutra napisao taj ispit,  ako se svi slažu i nemju zamjerki.

Samo da pitam smijem prije ispita na ploču napisati da je npr. (3a)2 = 9a2  s obzirom na prvi zadatak. Samo kao mali podsjetnik?

Odgovor na Damir Belavić

Damire, s obzirom da si već i ponovio i pisao pravi ispit, za tvoje učenike bi bilo najbolje da pišu sutra da se to ne odugovlači (mislim nema smisla da sad ulaziš u ovu cjelinu i čekaš kad će ostali, kojima nije takva žurba, komentirati). Pravi testovi bi se zapravo prvo trebali testirati na određenom broju učenika pa tek nakon toga provoditi na cijeloj populaciji.

Stoga, možda da ga baš tvoji sutra testiraju, vidjet ćeš onda u kojim pitanjima im nešto nije jasno. Probaj ih pustit da rješavaju sami, a ako osjetiš da svima nešto zapinje, malkec pomogni (al bez da govoriš rješenje, eventualno da ih probaš navest što se traži), a nama onda javi pa ćemo za ostale doradit dijelove koje treba. Zadatci će onda ostati isti, uz eventualne sitne izmjene u formulaciji.

Također, ima tu teških zadataka (npr. 5 ili 3b), ali tako mora biti da nam samo najbolji rješavaju sve (inače nema smisla). Na 5. zadatku ih skroz pusti, neće ih puno znati da je povećanje za 5/2, ali imali su skoro istu formulaciju na predtestu za opseg pa neće biti problem razumijevanje nego zaključivanje. Možda da ipak promijenim u povećanje za 6 puta i smanjenje za 3 puta. Intuitivno je isto, a računski će im bit malo lakše?

Ovo što pitaš za (3a)2 , ne znam, nemam osjećaj jel to velik problem osnovcima. Možda ovako, da ih prije testa to pitaš i napišeš im, uz napomenu da bi im moglo zatrebati, ali nemoj reći u kojem zadatku. Onda ćemo vidjeti kako će ostale kolege na tom zadatku (trebala su mi bar 4 ponuđena odgovora, a bez te 2 ih onda nemam).
Evo dodala sam u 1. zadatku da je samo jedan točan (da ne nabrajaju više) i u 6. zadatku povećanje dijagonale za 6 puta. Nova verzija u prilogu.

napisao/la Kristina Vučić -

Evo ja sam "brzinu "pogledala  zadatke, ima tu baš zgodnih zadačića. Kako sam tek na pravokutniku imamo još dosta posla do ovog ispita. Ono što mi je na prvu upalo u oko je da ima čak četiri zadatka vezana za romb i JK trapez i dva za kružnicu, . I nekako mi  nema onih jednostavnih zadataka za pravokutan trokut.

Čini mi se da će slabijim učenicima ovo biti dosta teško, (jer nema kvadrata i jednakostraničnog trokuta) , inače ja romb i JK trapez tražim za višu ocjenu.

Možda ubaciti koji jednostavniji zadačić s pravokutnim trokutom ili pravokutnikom da i slabijim učenicima damo priliku da pokažu da su nešto naučili.

Odgovor na Kristina Vučić

Kristina, u pravu si da nema jednostavnih. Zato sam i rekla da ovaj test ne može biti za ocjenu (pretežak je slabijima).

A zašto nema jednostavnijih zadataka? Ovdje provjeravamo samo sadržaje ovih 5 lekcija koje smo obuhvatili istraživanjem jer nam je cilj ispitati znanje upravo iz tih lekcija. Gledajući pripreme i aplete, to je ono što su trebali naučiti u tih 5 lekcija.

Evo završnog ispita i za 6. razred. Pokušala sam obuhvatiti svih naših 5 lekcija podjednako.

Također, u planu mi je sutra napraviti online kviz (a,b,c,d pitalice) za ponavljanje gradiva za 6. razred pa da malo kompariramo hoće li učenici s kvizom (6. razred) biti bolji od onih bez kviza (8. razred).

Slobodno ovo komentirajte. Možda ima nejasnih formulacija, al ja ih ne vidim.

Prvi zadatak me oduševio. Baš je odličan.

Ostalo mi se čini u redu, dosta kako bi učenici rekli "teško" ali baš dobri zadaci.

Jedino bi možda u zadnjem trebalo napomenuti kolika je duljina kvadratne mreže. Ili u crtežu istaknuti duljinu 1 cm.

Odgovor na Damir Belavić

napisao/la Tanja Debelec -

U 6.r zadaci su dobri i zadovoljna sam s izborom. Slažem se s Damirom da bi bilo dobro napisati mjernu jedinicu za zadnji zadatak.

8.r mi se čini malo težak i učenici će imati jako puno posla. Osobno bi maknula ili pojednostavila 10 ti zadatak. Koliko god nam se to činilo jednostavo, kad sve zajedno pišu njima je to jako teško. Samo da velim da moji učenici ne koriste kalkulator.

Odgovor na Tanja Debelec

Razmišljam o vašim komentarima (Tanja, Damir, Kristina) i čini mi se doista preteško. Ja sam se nekako vodila ovim našim lekcijama, a to su zapravo najteže u ovoj cjelini. Kružnica mi se dvaput ponavlja i to nije dobro.

Damir je danas s tim otišao u razred i nadam se da će se javiti kako je prošlo. Vjerujem da još uvijek možemo zamijeniti koji zadatak, možda što i izbaciti, ali paziti da bodovi ostanu isti kao u predtestu (onda ćemo Damira zamoliti da tih par zadataka učenicima da ponovo da njegovi nisu na šteti).

Apsolutno ste bili u pravu. Sad kad gledam s odmakom, ispit za 8. razred je prezahtjevan.

Pokušala sam promijeniti neke zadatke:

3. a) Pitanje pretvorila u rečenicu dopunjavanja (čini mi se lakše, a isti je odgovor).
    b) Izvod formule je pretežak za 8. razred, promijenila sam u iskaz Pitagorinog poučka s katetama c i d (da baš nisu tipična slova a i b), ali treba prepoznati da je hipotenuza 2r (što ipak zadatak ne ostavlja trivijalno lakim)....tu se eventualno možemo dogovoriti da za netočan odgovor 2r2=c2+d2 također damo bod jer učenik kuži koje su katete i hipotenuza, samo je zaboravio zagradu, a to ćemo ga ionako provjeriti u 1. zadatku jel zna (nekako je lakše uočit tu grešku 2a2 ili (2a)2  ili 4a2 kad je ponuđeno)

4. Definitivno pretežak jer je opterećen s puno teksta i još ima kružnicu. Probala sam ga zamijeniti s nešto praktičnijim (dubina rupe), isto ostavila jedan bod za skiciranje, a drugi na zaokruživanje. Ima priču pa je malo više teksta, al po meni bitno lakši, a opet pokriva jdnakokračan trokut ko i u prvoj verziji

8. Izbacila sam površinu romba jer i bez nje imamo elemenata za 2 boda (a površina romba nam je i u 5. zadatku)

10. Zadatak bih ipak ostavila složeniji lik, ali ne znam kako ga olakšati da nije prejednostavan. Nekako mi se čini da učenici imaju dobar pojam opsega i da će se bolji, a možda i srednji snaći (od slabijih to niti ne očekujemo). Stvar je što je taj 10. zadatak u svim testovima do sada bio s likom složenim od dva, a opet želim da nam ispituje "naše" gradivo i povezuje ga s prethodnim.

Komentirajte ovu sad verziju (a Damir će već nešto smisliti ako je pisao onu od jutros... i da nam se javi kad stigne pogledat stanje kod svojih učenika).

Uh. možda sam ja malo prenaglio, ali već sam krenuo dalje i nekako nisam htio više odugovlačiti jer je tu onda i faktor zaboravljanja, jer ipak su se moji učenici s tim apletima igrali krajem studenoga i u prosincu. Prvi tjedan sam imao malo ponavljanje, ali smo više bili orijentirani na vježbalice koje nismo stigli odraditi na satovima.

Što se tiće ispita, mislim da je težak. Letimično sam pregledao i rezultati nisu baš bajni osmijeh Pa sada kada ga gledam s odmakom vidim da bi mogao biti malo drugačiji. Ali opet kako i koliko? Ustvari trebamo si postaviti pitanje što želimo mjeriti tim testom?

Ukratko:

Bilo je u 8. razredu 27 apleta. Da iz svakog imamo jedno pitanje to bi bilo previše. Morali smo neke odabrati.

I bilo kakva konceptualna pitanja su teška. Npr. 6. zadatak (koji je odličan, i nikako ga ne treba mijenjati) riješilo je točno 3 učenika u ekperimetalnom razredu i 2 učenika u kontrolnom razredu. (mislim na dobro objašnjenje pod b).

Također vrlo težak s malo točnih odgovora bio je i prejednostavni 7. zadatak u kojem svakako treba nadopuniti  da se upisani brojevi odnose na površinu kvadrata. (Ja sam ih na to opomenuo nakon njihovih pitanja). 

Iako ih je malo riješilo 10 zadatak ja bi ga isto tako ostavio kakvim je. I nisam za to da sada spuštamo kriterije i stavljamo puno jednostavnih zadataka. Posebno zato jer to nije ispit za ocjenu.

Sutra ujutro ću ispraviti  testove prikazati rezultate pa ćete vidjeti detaljnije.

A što se tiće promjena. Ja mogu složiti samo test koji će imati promijenjena pitanja pa samo njih poslije ubacim u statistitku. Tako da svi imamo iste zadatke.

Odgovor na Damir Belavić

Damire, hvala ti.

Nisi uletio, ja sam kriva jer nisam na vrijeme pripremila pa da smo stigli dulje komentirat. Ne mogu ni tvoji učenici čekati, da si pisao kasnije zaboravili bi.

Iskreno, 7. nije težak, imali su točno takvu vježbalicu, ali realno je tu za očekivati slabu rješivost jer je previše zadataka po zbirkama sa stranicama da zaborave što znači Pitagorin poučak. Ali primjedba da treba naglasiti da su 6 i 8 površine stoji i to ću svakako dodati.
Nekako mi se čini da je i 5 zadatak težak, a i 6, također i 3b u staroj verziji (a u 3a će ih dosta napisati hipotenuza, iako se traži element kružnice - promjer).

No cilj nam je razlikovati najbolje od malo slabijih, pa od puno slabijih, pa od jako slabih.... da se bodovi nekako ravnomjerno rasprše od 0 do 23 s najviše onih u zlatnoj sredini i podjednako onih s 0-3 i 20-23. Ako se to dogodi, onda imamo Gaussovu krivulju i test je jako dobar. Dakle, ne bi olakšavali puno i nekako mi se sad čini da je ovo ipak mrvicu olakšano u smislu vremena potrebnog za rješavanje. Nemojte ovo gledati kao test u kojem je 50% prolaz pa će ih pola dobiti 1.

A najglavniji cilj ovoga testa je vidjeti postoje li razlike između E i K skupine na nivou paralelnih razreda. Hipoteza istraživanja je da će E biti bolja u konceptualnom dijelu (1-6 zadatak), a u preceduralnom će biti podjednaki (7-11 zadatak). To želimo ustaoviti, jel hipoteza potvrđena ili ne. I što god dobili, takvo je kakvo je i tako se piše kao rezultat istraživanja.

Damire, hvala ti puno. S obzirom da si prvi imat ćeš taj dodatni dio posla i dati im još jednom ova 3 izmijenjena zadatka (tako sam i ja mislila, vidiš da se super razumijemo).
Jedino ja još nisam stigla detaljno razradit bodovanje, mogu to sutra pa ti pošaljem da ne budeš morao dvaput pregledavat testove.

Može, onda ću još malo pričekati s bodovanjem.

I samo još jedna mala napomena. Mojim učenicima nije nedostajalo vremena. Čak sam u jedan razred zakasnio 5 min (popunjavao sam prijavu za e-škole ... heh kad svašta moramo raditi) i nitko se nije žalio da mu je premalo vremena. Oni bolji su to zgotovili, oni lošiji da su imali i do idućeg Božića ne bi im bilo dosta. ;)

Samo da pitam jel to sad konačna verzija ispita? Mogu li sutra onda dati ta 3 zadatka, možda bi mogao i dati samo 3. I 4. Jer se romb nije puno mijienjao. Da bi izračunali površinu tako ionako su morali izračunati duljinu druge dijagonale. što misliš? 

Odgovor na Damir Belavić

Damire, još ću ga sada detaljno pogledati kad ću pisati rješenja pa ću onda prikvačiti i završnu verziju i bodovanje. Mislim da nema smisla više čekati, nekoliko nas je pogledalo, komentiralo, doradili smo,...

I da samo sam 3 i 4 drastično promijenila (u 7. je dopunjen tekst, a u 8. izbačena površina) pa možda samo to. Složit ću ti ja listić samo s ta dva pa da razrežeš na 3 dijela jedan papir. Imat ćeš sve ujutro.

S obzirom da još nitko nije skidao "završnu verziju" za 8. razred od sinoć, a Damir je odgodio za sutra, ja sam ipak promijenila i 1. zadatak. Razlog je taj što je to prvi i morao bi biti lakši za motivaciju za dalje, a od silnih oznaka 2m, p, k, kvadrata te + i -, nije baš tako trivijalan. I još je problem (2m)2=4m2. Ne želimo ih zbunjivati, pa evo lakša verzija (za svaki trokut po dva ponuđena i to redom, vide po oznakama, a onaj koji je krivi ima ipak lakše uočljiviju grešku).

Nadam se da se nećete ljutiti što sam opet mijenjala (jer neki su već pogledali i dali svoj komentar).

Privitak zavrsni_8-1zad.jpg
Odgovor na Damir Belavić

Razmišljam si, zašto bi stranica kvadratića u koordinatnoj mreži bila 1 cm. Pa nije li dovoljno istaknuti jedan kvadratić i reći da je površine 1 (bez centimetara) i onda im je to mjera. Takve su nam bile i vježbalice s koordinatnom mrežom. Možda nisam u pravu?

Izmijenjena sličica za 11. zadatak (dodan mali kvadratić).

napisao/la TATJANA BREŠĆANSKI -

Sviđa mi se ideja sa kvizom za 6.razred, jer treba imati na umu da smo već uglavnom zagazili u cijele brojeve. Malo mi se ne sviđa formulacija u 6. i 9. zadatku: " duljina visine nasuprot najduljoj stranici ". Ne znam, ja uvijek spominjem vrh koji  je nasuprot stranice ili kut nasuprot stranice, ali ne i da je visina nasuprot stranice. Možda radije - odgovarajuća visina, visina iz vrha nasuprot najdulje stranice, visina na najdulju stranicu... I 5. zadatak mi je malo presložen za njih, odnosno, ako ostaje, bilo bi dobro ostaviti mjesto za skice i "razmišljanje" na papiru. 

Odgovor na TATJANA BREŠĆANSKI

Tanja, formulacija za visine mi je u brzini pobjegla. Apsolutno si u pravu i promijenit ću. Hvala što si uočila da nije ovako krivo otišlo dalje.

5. zadatak jest presložen, ali da sam stavila samo jednu stranicu, onda mi je prelagano, a treba nam jedan samo za razlikovati najbolje od boljih (tj. da ga većina ipak ne riješi) i da je sličan 5. u predispitu. Dodala sam još jednu crticu pa mogu računati (ne želim pisati prostor za računanje da ne bi oni koji napamet znaju mislili da treba neki račun jer će se ionako bodovati samo zaključak). Nova verzija testa u prilogu.

Kviz stalno obećavam, al mi vrijeme bježi. Zato, bez kviza nemojte još pisati završni da s kvizom ponovite. Pokušat ću sutra napravit i da tijekom dana otkomentirate kviz i i da je on za četvrtak spreman.

napisao/la Zlata Ćurković -

Zadaci za završni u 6. razredu dobro su promišljeni i meni sasvim odgovaraju i za ispit znanja. Učenike koji ne budu riješili za pozitivnu ocjenu neću ocijeniti, dat ću im nakadno ponovljeni, nešto lakši ispit.

Možda jedino:

U 1. zadatku ne bih stavila dva jednakokračna trokuta (??). Zašto ne staviti jedan jednakostranični trokut?!

U 4. zadatku  pogađaju "odokativno" ili mjerenjem koje dvije stranice su kraci zato bih označila duljine stranica s a, b i b.

Meni se žuri jer mi je po vremeniku sutra ispit znanja, a problem su i ova školska (silna) natjecanja pa trećina razreda nedostaje. U ponedjeljak nema nijedno natjecanje - super.

Odgovor na Zlata Ćurković

Uvažila sam Zlatine prijedloge (neka 1. zadatak bude lakši s jednakostraničnim), kao i još neke formulacije (4a, 9 zadatak) koje su matematički ispravnije kako je Zlata predložila. Ispit je sada konačan.

Također Alena ga je isprobala s naprednim učenicima s kojima radi u Rijeci te je vrlo detaljno izložila koji zadatci su im lagani, srednji i teški, a njeni učenici nisu imali problema s razumijevanjem zadataka. Ovdje vam stavljam konačnu verziju kao i tamo pod temom Znanje, a bodovanje će biti uskoro.

Također, završavam kviz za ponavljanje, ostalo mi još 10-15 pitanja iz visine i površine i biti će gotovo večeras za one kojima sutra treba.
Kviz bi bilo dobro da napravite za ponavljanje (naravno ako stignete, Zlata npr. više ne stigne prije testa), a posebice oni kolege koji su već debelo na cijelim brojevima, naravno da su djeca već i pozaboravila za kut i trokut.
Kako bi obje skupine tj. razreda zbog kviza bili donekle u istoj poziciji, predlažem da eksperimentalna to odradi samostalno ili još bolje u paru na računalima, a kontrolna frontalno s vama u razredu (pa npr. svaki učenik odgovori na svako pitanje). Možete im sugerirati i da za DZ smiju vježbati (link je na kraju e-udžbenika). Također, ako ste gledali, učenik bira odgovor dok god ne nađe točan (mora dobiti osmijeh ), a u slučaju krivoga, pokušala sam dati povratnu informaciju što bi trebalo da točno odgovore.

napisao/la Tanja Debelec -

Danas sam pisala s osmim razredima završni ispit. Nekoliko učenika mi je u 2.zadatku napisalo formule za Pitagorin poučak jer nisu čitali da treba napisati i imenovati pravokutni trokut. Molim pomoć da li da se to prizna ili ne. U rješenjima sam primjetila grešku u 8.zad. , duljina dijagonale je 24cm.

Odgovor na Tanja Debelec

Meni su isto pisali formule, neke sa g, e, i, ... itd. ali nigdje nisu označili pravokutne trokute. Tako da nisam to priznao. Ako bi možda na crtežu označili malim slovima stranice onda bi priznao.

Po mom mišljenju procijeni da li su uočili koji dio je  pravokutan trokut. Ako jesu priznaj, ako nisu 0 bodova.

Odgovor na Damir Belavić

Damire, slažem se.
Ako je iz iskaza tog Pitagorinog poučka evidentno na koji pravokutan trokut misli (npr. AC2=AD2+CD2, ili označi stranice slovima npr. k. m, l pa piše l2=k2+m2,) onda priznajte, a ako se ne kuži onda nemojte.

Bojala sam se da bi ovdje moglo biti problema s čitanjem tj. da neće shvatiti kako ispisati taj trokut. A da sam u zagradi bilo što ponudila kao primjer, onda bi im EIH već dalo jedan odgovor, a EFH ih navelo na krivi.

Ovako, predlažem da vas dvoje (Damir i Tanja, pa i ako je još netko pisao) priznate sve što mislite da ima smisla (jer ovo nije težak zadatak pa da ne gube bodove, a vi kao nastavnik možete procijeniti da vaš učenik dobro misli, gledajte da ih ne oštetite, ako se dvoumite, priznajte). Za ostale koji će tek pisati, mala izmjena ovoga zadatka (slika ispod) i onda drugi priznaju samo ono navedeno u bodovanju.

Tanja, također hvala za 24 cm, sve sam lijepo razložila po bodovima i onda ja gubim bod jer napišem krivo rješenje (i to je u najnovijoj verziji ispravljeno).

Privitak 8r_zad2a-primjer.png

Evo prve verzije završnog ispita znanja za 7. razred. Nisam sigurna tko je od kolega pri kraju lekcija (neki su prvo radili sličnost, a neki mnogokute a ovo je ispit koji objedinjuje obje nastavne cjeline). Molila bih stoga sve, a ponajviše Zvjezdanu, Teu, Vesnu, Željku i Aleksandru koje rade s učenicima 7. razreda da pogledaju zadatke i procijene jel preteško, prelako, jel sve razumljivo i predlože gdje bi i što mijenjale.
Također, test za 6. razred mi je Alena predtestirala s naprednim učenicima s kojima radi u Rijeci pa ako netko isto tako može na par svojih učenika 7. razreda (a koji nisu uključeni u ovo istraživanje) probati kako se snalaze, bilo bi jako dobro da nam se ne dogodi kao kod 8. razreda da učenici nisu shvatili što treba u nekom zadatku.

Prije ovoga testa također bi bilo dobro ponoviti s učenicima putem kviza kojeg pripremam pa bi vas molila da javite kako stojite s realizacijom i planirate li to već ovaj tjedan da požurim. Naime, malo smo utihnuli ovdje svi zajedno. Vjerujem da je i umor i zasićenje i obaveze što redovne što oko natjecanja i drugih projekata na kojima radite, pa kada uhvatite vremena ako možete da napišete tamo pod OSVRT za 7. razred kakva su vaša zapažanja s održanih sati u informatičkoj, ima li poteškoća, uočavate li napredak u snalaženju i sl.

Pozdrav,

Malo sam utihnuo, jer sam prošli tjedan bio na bolovanju. (prvi puta nakon 10 god.) osmijeh pa sam malo usporio i nisam stigao proći sa 6. razredima završni ispit.

8.  razredi su gotovi rezultati su upisani, još su mi samo nedostajali neki koji nisu bili taj sat i sl. pa kad to dovršim i upišem šaljem rezultate.

napisao/la Vesna Cundeković -

Pozdrav,

je li ovo sad konačna verzija završnog ispita za 7. razred?

Ja sam odradila sve lekcije, pisala svoje ispite znanja, pisala upitnike (moram unijeti rezultate u tablicu), krenula sam s Kružnicom i krugom. 

Čekam zeleno svijetlo za ovaj završni ispit.

Vesna

Odgovor na Vesna Cundeković

napisao/la ZVJEZDANA MARTINEC -

I ja sam odradila svoje ispite znanja, sutra imam analizu ispita. Motivacijske upitnike sam unijela u tablice. Zadaci u završnom ispitu mi se čine u redu. Pozdrav svima,Zvjezdana

Odgovor na ZVJEZDANA MARTINEC

Cure, dobro ste napravile što ste svoje testove odradile i učenike ocijenile. Ja sam evo dodala Vesninu sugestiju za va, a mnogokut sa zbrojem vanjskih 3600 ipak ostavila, neka bude i koji teži zadatak za promišljanje.

Po meni bi ovo bila konačna verzija (ako Željka i Tea nemaju primjedbi), ali zanima me jel bi bilo dobro da ipak napravim kviz za ponavljanje kao što sam za 6. razred. To bi sve finiširala da bude spremno za ponedjeljak (pa jedan sat ponovite na kvizu, a drugi onda pišete ovaj ispit). Ipak je tu puno gradiva iz obiju cjelina pa da obje skupine osvježe znanje,

napisao/la Vesna Cundeković -

Ako imaš vremena napraviti kviz ne bi bilo loše.

Ja sam ustvari mislila dati im završni u petak jer me nema (na županijskom sam natjecanju), pa da kolege iskoriste taj sat.

Ne znam je li to pametno, ili da sam ja ipak s njima, pa da to bude ponedjeljak.

Vesna